Glad sommar!

Mitt i hemestertider kommer här en liten uppdatering från mig. Jag är glad att kunna meddela att vår bubbelresa i augusti faktiskt blir av, om än med något redigerat program. I dagsläget har vi två platser kvar, skynda att fynda! Programmet hittar du här:

Jag filar också på en till liten resa under hösten, återkommer snarast med mer info!

Njut av livet, unna er något gott i glasen, vi går mot bättre tider nu!

Det kommer en höst…

Sommaren står för dörren och terminen i Sommelierskans ”vinprovarskola” börjar gå mot sitt slut. Misströsta dock icke, nu finns höstens program kart för er att börja boka!

På resefronten håller vi en låg profil så länge men det finns mycket härligt som ligger och puttrar i pipen, jag lovar!!!

Annso lagade mat med glädje i Italien i höstas 🙂

Jag önskar en en härlig sommar och väntar ivrigt på mail! 🙂

Världen är upp och ner…

Hoppas ni alla mår bra i dessa underliga tider. Svårt att förstå hur ett virus kan ställa till med så mycket bekymmer över hela världen. Hoppas att de åtgärder som görs leder till att bromsa smittan så att vi så sakteliga kan återgå till det mer normala.

Jag tänker i alla fall försöka genomföra de provningar som är planerade under våren, så länge det är tillåtet och så länge jag själv är frisk och kry 🙂 Vi måste naturligtvis alla lyda rekommendationer men vi som är friska och ej i riskgrupp måste också jobba för att hålla Sverige levande så att säga, hoppas vi ses snart!

Nu blickar vi framåt, this too shall pass!

Babbel & Bubbel i Champagne

Eftersom vinresan Battle of Bubbles sålde slut i rasande fart har vi nu sytt ihop en härlig weekend i oktober och det är girls only som gäller den här gången 🙂

Babbel & Bubbel kallar vi resan och allt du behöver veta hittar du i programlänken.

Vi har några platser kvar så ta tag i en härlig tjejkompis eller fru och följ med!!!

Bland annat besöker vi det anrika Champagnehuset Deutz

Trevlig helg vinvänner!

Hej 2020!

Nytt år och nya möjligheter!

I söndags startade terminen i Sommelierskans Söndagsskola med buller och bång och i nyrenoverad lokal på Vikingagatan 5 i Vasastan. Det blev en riktigt inflyttningsfest med viner under 100 kronor med pizza som tilltugg, så mysigt 🙂

Vårterminen rullar på, mycket är fullbokat men maila mig om du vill vara med så ställer jag dig i kö på önskade vinprovningar.

Är du sugen på en vinresa? Nu har jag faktiskt på grund av en avbokning två platser kvar på Yamas i Pyjamas som går av stapeln 28 maj-2 juni. Det kommer bli en helt magisk resa till grekiska fastlandet med många spännande vingårdsbesök och ett störtskönt gäng. Bland annat åker vi till http://www,kamarawinery.com där man gör naturliga viner, det ska bli så spännande! De kommer också att lära oss laga lite enkla grekiska maträtter som vi sedan äter tillsammans med vinerna. Om du är sugen så tveka inte, det finns som sagt endast TVÅ platser kvar! Hela programmet hittar du här.

Må gott och hör av dig om du vill boka en vinprovning, en resa eller har några andra funderingar 🙂

Vin- och ostprovning i soliga Grekland

Vårtermin i sikte och nya resor på g, snart ser vi ljuset igen :)

Har hamnat i sjuksoffan så här mitt i mörkaste november och då är det tur att det finns både en vårtermin i Söndagsskola och OBS-klass att se fram emot och nya resor på gång!

Nu går det att boka alla vårens provningar och den som är snabb kommer även kunna få en plats på vinresan Battle of Bubbles som i slutet av augusti kommer ta oss till Champagne och södra England där vi ska undersöka om bubbelvinet är lika bra på båda sidor kanalen. Det ska bli SÅ kul!!!

Ta hand om er så att ni inte åker på samma förkylningsinfluensa som jag har fått, ingen rolig historia…

Längtar till sol och värme och vingårdar…

In i dimman…

Imorgon bitti bär det iväg på vinresa igen, denna gången styr vi kosan till Piemonte i norra Italien , det ska bli ljuvligt! Kanske kommer vi mitt i skörden och får hjälpa till att plocka druvor, vem vet? Vi ska i alla fall få prova en massa goda viner, lära känna Nebbiolodruvan lite mer och äta mycket god mat, hurra!!!

Terminen i Söndagsskolan och OBS-klassen flyger fram, ikväll har vi pratat biodynamiska viner och naturviner, alltid lika intressant 🙂

Skördetid 🙂

Rapport kommer såklart efter resan och vill ni hänga med varje dag så följ mig på Instagram och Facebook.

Må gott!

Hösten är här, ny termin i Sommelierskans Söndagsskola har startat :)

I söndags startade Sommelierskans Söndagsskola med buller och bång upp höstterminen. Vi provade skaldjursviner och testade svenska signalkräftor, en riktigt härlig vinprovning 🙂

Augusti, kräftornas tid…

Vi har också släppt 2020 års första vinresa för bokning, Yamas i Pyjamas tar oss till Thessaloniki 28 maj.2 juni nästa år, längtar redan!

Njut av sensommaren, skaldjur, kantareller och allt gott livet erbjuder!

Sommaren är kort…

Mitt i semestern och ändå bara en månad kvar tills Sommelierskans Söndagsskola och OBS-klass startar igen!

För dig som ännu inte bokat plats är det HÖG tid att göra det nu! Plats finns fortfarande på följande provningar under hösten:

1 september Tanniner, 5 platser

4 september Chablis, 5 platser

22 september Grekland, 6 platser

20 november Vermut, 3 platser

24 november Beaujolais, 6 platser

8 december Vin & Pralin, 2 platser

Hela höstens program hittar du här och det går utmärkt att ställa sig i kö även till de fullbokade provningarna.

Ha en fortsatt fin sommar!

Ost- och vinprovning på Santorini i juni! Heja Assyrtiko 🙂

Summer is coming…

Sommaren är på väg och snart är det sommarlov för Sommelierskans Söndagsskola och OBS-klass. Deppa inte för det kära vänner, höstens program finns redan klart och bokningsbart!!!

Sommelierskan hösten 2019

I veckan var jag ute på Fjäderholmarna och provade vin ihop med choklad, vilken dröm det kommer bli!!!

Goda kombinationer till provningen Vin och pralin!

Välkommen att prova vin med mig till hösten! Glad sommar!