Vem är Sommelierskan?

På korkskruvsmuseum i Barolo

Jag är utbildad på Vinkällan Dryckesutbildningar där jag tog sommelierexamen 2012. Hösten 2016 skrev jag dessutom WSET3 som är en internationellt gångbar sommelierexamen, och obligatorisk om man skulle vilja fortsätta mot en Master of Wine. Till våren 2022 siktar jag på att genomföra utbildningen Spanish Wine Scholar på distans.

Efter att ha jobbat som lärare, som skådespelare samt många år på restaurang får jag nu sammanföra dessa erfarenheter när jag håller vinprovningar. Mitt mål är att hålla lärorika och lättsamma provningar som passar ”alla”. Jag riktar mig till såväl privatpersoner som företag.

Förutom vinprovningarna arrangerar jag varje år ett antal resor i vinets tecken som är oerhört populära. Än så länge har vi rört oss i Europa men planer finns naturligtvis även på längre resor så småningom. Aktuella resor hittar du här.

Jag brinner verkligen för smakkombinationer med mat och vin, choklad och vin, ost och vin och så vidare. I mina provningar ingår alltid något tilltugg som jag valt ut för att matcha vinerna vi provar och kommer man hem till mig på middag får man räkna med en liten vinprovning innan eller till maten. Jobbigt, eller hur? 😉

Från hösten 2021 står jag äntligen på helt egna ben och har lämnat andra anställningar bakom mig, så spännande!!!