Vårens vinresor till Ungern och Champagne

Det är inte ofta jag arrangerar en vinresa till ett land där jag aldrig varit, men i april var det dags. Ungern bjöd på så mycket mer än jag väntat mig. Goda och spännande viner, fantastisk mat, och givetvis blev det en klassisk gulasch också, paprika i mängder, fina hotell och fantastiska människor. Det var första men absolut inte sista besöket!

Efter en vecka på hemmaplan bar det iväg till Champagne för en gastronomisk resa, men givetvis också för att besöka några champagnehus. Intensiva och fina dagar med magisk mat på bland annat den tvåstjärninga krogen Le Parc i Reims, rekommenderas starkt.

Vi fick besked om at 2022 förväntas bli en årgång utöver det vanliga i Champagne och nu hade rankorna precis börjat blomma med årets blivande druvor, spännande!

Nu återstår en månad med vinprovningar innan sommarlovet tar vid så passa på att boka in dig på något kul! Kalendariet för maj och juni hittar du här.

Må gott i vårsolen!