Ljus i sikte, snart är februari här!

I februari finns något för alla vinälskare tycker jag. Tour de France blir som namnet antyder en rundtur med nedslag i intressanta vinregioner i vinlandet framför alla, Frankrike. Vi kommer också att prova cognac som ju faktiskt är ett druvdestillat.

Den 8 februari sneglar vi mot lite ovanliga druvor och lär oss mer om dem. Det blir både röda och vita viner och kanske hittar du en ny favoritdruva? Författarkvällen med Dag Öhrlund veckan därpå är fullbokad sedan länge men den 19 februari kan du komma och få stenkoll på hur viner på Pinot Noir, Cabernet Sauvignon och Syrah doftar och smakar. Är du ledig dagtid finns också möjlighet att få en genomgång av populära Piemontes viner den 25 januari vid lunchtid. Välj & vraka och maila mig sen på vinprovning@sommelierskan.se för att säkra din plats. Kalendariet för hela första kvartalet hittar du här.

I senaste utskicket av Sommelierskans Veckobrev fick mina prenumeranter veta vad min nya, spännande hobby är. De fick också lite vintips, lite förhandsinformation om kommande resor och mycket mer. Vill du hänga med och prenumerera du också? Skicka ett mail till veckobrev@sommelierskan.se så får du en prenumeration fram till sista augusti för endast 150 kr.

Lev väl, även om plånboken är tunn, elen orimligt dyr och omvärlden knas.